Let's Do It Romania! - desfăşurare, Baia Mare

26 septembrie 2010  | 

1 comment  | 
Aşadar am participat şi eu la această acţiune de o importanţă foarte mare. Am să povestesc de la început, că s'au întâmplat multe lucruri interesante, şi trebuie povestite mai detaliat.
CLICK PE POZĂ PENTRU A MĂRII!!!
IMG_1156


Totul a început pe la ora 8:20, sâmbătă dimineaţa. în faţă la liceul Economic, de unde am pornit cu doamnele profesoare de biologie. Tocmai când mi'era somnu mai drag, după o noapte de distracţie la castane, trezirea!!!.
Când am ajuns la tineret, frate atâta lume, am rămas uimit cum de românu care îi un popor foarte "educat", vine să strângă gunoaie. 
IMG_1158
Ne'a luat ceva timp până ne'am îmbarcat, că organizarea a fost destul de proastă, deoarece nu ştiai pe unde să te duci, unde te înscrii, unde îţi găseşti codu echipei, şi toate cele, pentru că erau mai multe mese, şi în fiecare colţ de la tineret, era diferit. Nah, după câteva mişcări pe acolo cu doamna profesoară, am clarificat detaliile şi am pornit spre firiza cu un autocar tare meseriaş, dar cu muzică de rahat. ( populară la greu ).
Debarcare: Firiza 
Câteva poze cu grupu!!!

IMG_1161

IMG_1162 
Ne'au împărţit sacii şi mănuşile, şi ne'am pus pe treabă, dar nu înainte să gustăm nişte mere proaspete. Ne'am dus la un nene, şi ne'a servit cu mere pentru tot grupu. 
după 5 minute: puşi pe treabă, primul prezervativ găsit:)), într'o răpă de lângă baraj, între timp eu strângeam gunoaie cu Bety ( o prietenă de la economic din cls 10 ) , şi făceam fotografii în acelaşi timp.
 IMG_1163
IMG_1168

IMG_1167

După 30 de minute......
IMG_1181
Am umplut 40 de saci, dar fază, nu mai avem alţii, pauză de masă, încercăm să telefonăm să ne aducă alţii. 
...după o pauză de masă, şi fotografii, apar şi ceilalţi voluntari cu sacii. 
De aici o luăm pe dealuri, unde nu prea găsim nimic, decât ciuperci.
IMG_1192

IMG_1193

IMG_1200

Strângem ce strângem şi ne oprim să mai răsuflăm, după ce ne urcăm pe ditamai dealu.IMG_1204
.... aici stăteam la poveşti cu profesoarele, şi mai făceam câte'o poză. 
Când să plecăm, coboară o fată în viteză, şi numa o văd în braţe la mine, rostogonindu'ne la vale, unu peste altu, ala da moment:)). Parcă mă dădusem în maşina de spălat.
Coborâm să mergem la autobuz.
IMG_1205

Ne adunăm toţi voluntarii în locul unde ne'a lăsat busu, trec 10 minute, nici'o mişcare, o luăm la vale, la staţia de autobuz, coborâm vreo 500 de m, ne întâlnim cu o bătrânică care dimineaţă mergea şi ea la Let's Do It Romania, cu două beţe de ski în mână, şi cu ochelarii de soare, pregătită de ski nautic. Trec autobuzele pe lângă noi în staţie şi nu ne ia nimeni. 
.... trec 25 de minute, plictiseală, zzzz. 
Bianca şi cu încă 2, urlau în gura mare când treceau maşinile : PĂSTRAŢI CURĂŢENIA! , iar în momentul în care aţipeam, vine unu cu un Audi A4 şi urlă nebunii ăştia, şi ala cu Audiu bagă frână, lasă geamu jos şi zice: SĂ'MI SUGEŢI .....PLW.. de ... că eu nu arunc nimic pe jos.#2 Plus că atunci când s'a întors s'a băgat pe ei, revin cu video. 


Atunci m'am trezit, şi m'am pus să fac autostopu cu Adi de la mine din clasă. Nu trec 2 minute, că vine o dubă de pâine, şi fac cu mâna, se opreşte şi ne urcăm în maşină, 4 copilaşi obosiţi şi flămânzi, 2 băieţi, şi 2 fete peste :)). Ăsta de la pâine, băiat de treabă, nu ne ia nimic, dar cursa se opreşte în Ferneziu, na caută alt mijloc de transport. Sună colega'mea Marcela pe pretenu'său cu BMW'u, şi cât îl aşteptăm în staţie, vine iarăşi băiatu de la pâine, şi ne ia până în Baia Mare, la Ambient, nah că noi eram în BM, şi ăştia tot sus la Firiza:)). 2 minute au trecut, şi ne'am urcat în BMW; şi acasă cu noi. Am avut o experinţă grozavă, nu vă pot descrie în cuvinte, ce bine ne'am distrat, aşa că merită să participi la astfel de acţiuni, plus că n'am depus nu ştiu ce efort. Sper ca pe viitor, Românii să înveţe să fie mai responsabili, şi să nu mai arunce atâta pe jos. 


1 comentarii:

Madalina.:* spunea...

Ft fain a fost.:x

Distractie si Binefacere pt mediu .

sper sa nu mai fie asa murdar in tzara asta..


misto articolul.:*

Trimiteți un comentariu

Newer Posts Previous Posts Home

by Tudy3