31 Mai 2010 Grevă Generală

21 mai 2010  | 

add a comment  | 
In cazul in care sindicatele se vor tine de cuvant, Romania se va confrunta pe 31 mai 2010 cu cea mai mare greva generala de dupa Revolutie.
Activităţile blocate:
Transporturile - Pentru prima data in ultimii 20 de ani, Romania s-ar putea confrunta cu o greva comuna la calea ferata, la compania aviatica nationala si la metrou.
Funcţionarii publici - sindicalistii au amenintat la mitingul de miercuri ca pe 31 mai intra in greva si se vor aduna din nou in Piata Victoriei, pe care nu o vor mai parasi daca guvernantii nu inteleg semnalul dat de ei si nu-si dau demisia.
Dascalii vor intra si ei in acest program comun de proteste. Presedintele FSLI, Aurel Cornea, a precizat ca profesorii vor intra in greva generala pe termen nelimitat din 31 mai si il avertizeaza pe ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, sa nu incerce sa faca presiuni asupra profesorilor prin inspectoratele scolare pentru a impiedica aceasta greva.
De asemenea, liderul BNS, Dumitru Costin, a avertizat ca, in aceste conditii, greva s-ar putea extinde si in mediul economic, unii dintre angajatii din acest domeniu luand decizia de a fi solidari cu bugetarii.

Pe zi ce trece eu cred că ţara asta o duce tot mai rău, şi aici nu vorbesc nu numai de halul în care trăiesc unii oameni, ci şi de conducerea acestei ţări, de oamenii care ne conduc, fie ei primari, preşedinţi, etc. Dacă până acu's 2 ani, România începea să se dezvolte pe anumite domenii, să încerce să aducă investitori de dincolo, să pună în aplicare mai multe planuri de devoltare, ei uite că au dat-o în bară. Dacă vă amintiţi, pe ramura turistică se punea foarte mult accentul, mai ales pe promovarea turismului românesc, prin diferite mijloace, dar au dat'o în bară. Au vrut să creeze cât mai multe locuri de muncă pentru români, în special pentru cei plecaţi departe, în ţările străine, dar n-au reuşit. Au încercat să economisească cât mai mulţi bani, şi să investească în educaţie, sănătate, şi să facă autostrăzi, să repare drumurile stricate, dar au eşuat lamentabil.

sursă: www.stirileprotv.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Newer Posts Previous Posts Home

by Tudy3